Wednesday, April 29, 2015

Foundation NO

This will be just a quick post about two NO things in foundations. I know there are tons of these stuff on other blogs, but... I just met one girl I know, she is now about 27 years old. And it hit my face. I was staring at her with opened eyes and mouth. She has very fair skin and platinum blond hair. But her foundation... was orange. And that is not the only thing, the organe ended on the edge of her chin and jawline, her neck was totally white. So I guess you know what I wanna talk about.
Tohle je jen takový mini článek o tom, co by se nemělo dělat při nanášení makeupu. Vím, že podobných článků už je spoustu, ale... Nedávno jsem potkala jednu známou, které už je asi kolem 27 let. Naprosto mě ten pohled praštil do očí, že jsem na ní zírala s otevřenou pusou a očima navrch hlavy. Má velmi světlou pleť a platinově blond vlasy. A její makeup byl oranžový. Naprosto oranžový. A další věc, neměla ho ani pořádně rozetřený a končil ji pod bradou, tudíž krk měla totálně bílý. Myslím, že už je jasné o čem chci mluvit.


My eyes was bleeding when I saw it. But our friend told me, she is wearing it like that every day since freshman year on high school. Because nobody told her she looks like orange, she keeps wearing it. Why nobody told her yet? Nobody wanted to hurt her feelings. But next time I will see her, I'll tell her. 
Myslela jsem, že se mi to jenom zdá. Ale naše společná kamarádka mi prozradila, že ona to tak nosí už od prváku na střední. Nikdo jí to neřekl, aby neranil její oranžové city. Až ji znovu uvidím, řeknu jí to velmi ráda.

When you looked at her face it looked like she had at least 3 layers of foundations. I am thinking she did the "trick": foundation, powder, foundation, powder etc. It looked a lot cakey on her. Especially on her cheeks and forehead. She didn't look like but 27 but like 50 and when you looked at her and her mother they looked completely alike, with one difference: her mother had no foundation at all.
Viděli jste na její pleti, že to není jen jedna vrstva. Vypadalo to jamko kdyby udělala: makeup, pudr, makeup, pudr atd. Dokonce to měla i "cuckovatý" obzvláště na tvářích a čele. Nevypadala na 27 ale tak na 50 a když jste vedle sebe postavily ji a její mamku, vypadaly naprosto stejně. Až na to, že její mamka neměla na sobě vůbec žádný makeup. Stejně staře vypadala její pleť. A to musím uznat, že její mamka vypadá na svůj věk pořád moc hezky.

Ok, maybe she wanted to fake the tan but... The neck. It was like highlight to the world, screaming look at me I am here and it is fake. If I remember it right she had a shirt with deep cleavage and long sleeves. When she had that job to make her face orange she could make it to her neck and down as well *desperate cry*. It would not look that horrible as it did.
Ok, chápu, chtěla zfalšovat krásné opálení, ale prostě ne. Ten krk... Svítilo to kolem a řvalo Koukni se na mě, já jsem tady. Pokud si dobře vzpomínám, měla tričko s výstřihem a dlouhým rukávem, tudíž to ten rozdíl barev ještě umocnilo. Ale když už si dala tu práci napatlat si to naobličej, proč si nedala i práci dát ten makeup níž? Proč.. *zoufalý pláč*

Please, pick the right shade for your foundation, you can try it on your wrist and if you wanna go darker just about 2-3 shades max and let the foundation go down your neck. Or you can go for selftanning product for faces. You can't do better.
Prosím, snažte si vybírat takový makeup, který bude sednout vašemu typu a barvě pleti. Vždycky to zkuste na zápěstí vaší ruky. Když už budete chtít falešné opálení, zkuste krémy na opalování vyrobeny pro pokožku na obličeji. A potom podle svého opálené obličeje volte barvu makeupu.

Today, tell me what is your favorite foundation and what is your shade!
Do komentářů mi dejte vědět, jaký je váš oblíbený makeupu a jaký máte vůbec odstín pleti.

Lena ♥

1 comment:

  1. Toto bohužiaľ tiež veľmi dobre poznám :( A ešte čo neznášam je makeup rozotretý iba po bradu a potom ten viditeľný prechod, jáj, niekedy mám chuť zobrať štetec na makeup a dorozotierať im ho :D
    Môj oblúbený makeup je od Rimmel Match Perfection, pretože je skvelý na moju suchú pleť, je jemný, pôsobí prirodzene ale dá sa vrstviť. A keďže je moja pokožka o odtieň tmavšia ako biela, tak pochopiteľne mám ten najbledší odtieň :( :D

    simona-zacko.blogspot.com

    ReplyDelete